Logo

Namnet Norum

Norum betyder mellan land och vatten. Med båt mellan ö och land. En anhalt med rast och tillfälle att räta på benen. Göra nya bekantskaper vid en trevlig rastplats. Lägga ut igen på upptäcktsfärd i nya vatten.

Glädjen att röra sig vart man vill utan schema. Med sinnet fullt av intryck, utforska naturen. Till slut vänder alla resande hem och igenkänner det välbekanta sjömärket på klippan.

Tar sedan ut den avslutande kursen.

 

Hulda Skum
 
 
 
 
Arkitekten i Nottting Hill, London

Jag har egentligen en i dag mycket ovanlig bakgrund, liknande de gamla arkitektmästarna. De började i unga år med hantverket och lärde sig mer och mer till olika nivåer, om det gick bra fick de slutligen börja rita hus.

Som ung var jag väldigt intresserad av hantverket, så jag lärde mig till snickare. Min nyfikenhet drev mig till att studera vidare till byggnadsingenjör. Jag arbetade med hållfasthetsberäkningar, projektplanering, organisation av arbete och beräkning av priser.

Mitt starka estetiska behov fick däremot ingen utmaning, så jag beslöt att studera till arkitekt. Alla bitar föll nu på plats och jag fick erfara värdet av att kunna det mesta inom byggnation.

Har arbetat i Malmö och några år i Tyskland. Flyttade tillbaka till min hemstad Arvika -96, där jag driver egen rörelse. Att designa arkitektur, inredning, möbler och landskapet närmast byggnaden är en passion som erbjuder miljöer för människors behov och upplevelse.

 

Ritningarna är inte bara ytor, rum och snygga lösningar.
Mina kunder ska veta att de är genomtänkta ända ned till varje skruv.

Något som gör bygget enklare och förhindrar spräckta kalkyler under byggnationen.

Har stort intresse för natur och historia,

jag plockar gärna upp former ur byggnadstraditionen så att byggnaden får en lokal prägel i vår tid.

Kennet Norum tilldelades SAR/MSA - Värmlands hederpris för bra arkitektur 2002.

Innehar Mästarbrev i byggmästaryrket.

 

 

 Mästarbrev

 

 

Fyren

Kontakt

Norum Arkitektstudio

Arkitekt SAR/MSA Kennet Norum

Adress

Hungviksudde 1
Västra Hungvik
671 95 Klässbol


Tel: 0570 104 73
Mobil: ‭070 649 08 93‬
Mail: kennet@norum.se